{{ showmenu }}

Mark van Barneveld

Ik merkte het vorig jaar. Naast mijn werk bij VIOS ben ik bezig met een studie Communicatie aan de Hogeschool in Utrecht. Ik voetbalde altijd op dinsdagavond en nu had ik die avond college. Ik merkte toch dat ik wat narriger was als ik niet gesport had. Dit jaar is het studierooster anders en mag ik op die avond weer lekker ‘de wei’ in. Ik weet inmiddels dus uit eigen ervaring dat sporten direct een positief effect heeft op hoe ik me voel.

Bij VIOS zijn tussen de 130 en 140 mensen in vaste dienst. We hebben het erg druk, iedereen werkt met grote inzet en toewijding. Super mooi is dat. Ik kan wel zeggen dat we bij VIOS een echt team zijn. En net als in een voetbalteam dat wekelijks op het veld zorgt dat iedere speler het beste uit zichzelf haalt, willen wij er met elkaar voor zorgen dat iedereen bij ons bedrijf goed mee kan blijven doen. Werken in een trappenfabriek is vaak fysiek werk waarbij regelmatig gesjouwd moet worden. Ook onze monteurs en de stellers weten daar alles van. Het kantoorpersoneel zit misschien meer, maar met de nieuwe stroom aan orders neemt daar de stress toe. Natuurlijk houden we ons aan de arbo-regels en bij ons is het ziekteverzuim niet hoog. De directie en het management wil dat iedereen, ook in drukke tijden, met plezier blijft werken. Medewerkers die goed in hun vel zitten en zich gezond voelen, gaan met meer plezier naar hun werk en doen hun werk ook beter. Wij zijn bij VIOS daarom gestart met VIOS-Vitaal.

Coaching bij gezonde levensstijl

Mensen hebben zelf door middel van hun voedingspatroon en de mate waarin ze bewegen invloed op hun gezondheid. Het is, vind ik, heel goed om mensen daar bewust van te maken. De centrale vraag bij dit programma is: hoe kunnen wij jou ondersteunen bij het behouden of versterken van jouw vitaliteit? Voor de zomervakantie zijn we gestart met de vraag wie VIOS-Vitaal wil aftrappen. Iedereen kreeg een folder én een voetbal in de bus (zie foto). We waren benieuwd of medewerkers al langer rondliepen met het idee dat ze iets aan hun gezondheid willen doen. Misschien zijn ze bijvoorbeeld al een tijd bezig om moed te verzamelen om te stoppen met roken. VIOS wil die medewerkers daar heel graag bij ondersteunen. Het lijkt erop dat we met de oproep en de aftrap van VIOS-Vitaal op het goede spoor zitten; 15 enthousiaste mensen hebben zich dus al als ambassadeur van het programma gemeld. We hopen natuurlijk dat hun enthousiasme als een olievlek werkt. In elk geval gonst het binnen ons bedrijf nu al van de sportieve plannen: er zijn ideeën om een hardloopgroep op te starten, ik heb al plannen voorbij horen komen voor een marathon en mensen willen, zodra de nieuwbouw met douche klaar is, graag op de racefiets naar het werk. Ook heeft een grote groep collega’s besloten mee te doen met ‘stoptober’.

Geen verplichting, want dat werkt niet

Uiteraard is niemand verplicht mee te doen met VIOS-Vitaal. Het gaat allemaal op eigen initiatief en natuurlijk wordt het niemand nagedragen als hij of zij niet mee wil doen. We werken samen met Charly Green, een coachingsbureau op het gebied van vitaliteit binnen bedrijven. Zij hebben een heel team dat bedrijven op allerlei manieren ondersteunt en bijstaat. De vijftien ambassadeurs van VIOS-Vitaal krijgen een vitaliteitscheck; ze vullen een vragenlijst in en door een arts wordt hun gezondheid ‘doorgemeten’. De health-check is uiteraard strikt vertrouwelijk. De uitslag daarvan wordt alleen met de deelnemer besproken. Naar aanleiding van de vragenlijst stellen deelnemers vervolgens voor hun persoonlijke doelstelling een plan op met de vitaliteitscoach. Die coach blijft nauw betrokken bij de collega. In gesprekken kijken ze samen of en wat er allemaal goed gaat en wat er anders of beter kan. Kijk, als voetbal niet jouw ding is, maar yoga wel, dan kan dat. Als je niet warm loopt voor de apparaten in een sportschool maar niet precies weet wat dan wel bij je past; zo’n coach zoekt samen met jou naar wat je wel leuk vindt. Je wil natuurlijk wel dat mensen een gezondere levensstijl volhouden. We hopen natuurlijk dat deze vijftien collega’s die het programma nu aftrappen, zo enthousiast zijn over alles wat zij bereiken en dat hun enthousiasme heel aanstekelijk werkt. Want iedereen bij VIOS mag zich aanmelden voor VIOS-Vitaal.

We wilden niet een groepje fitte mensen die ‘anderen nou eens even gaan vertellen hoe en wat ze moeten doen’. Als je ziet dat je collega’s zich beter voelen, fitter zijn, dan inspireert dat misschien weer anderen om ook mee te doen. In hun eigen tempo, op de manier die bij ze past.