{{ showmenu }}

Houten trappen zijn gezond

Hout heeft, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, echt effect op de gezondheid van mensen. Een houten trap is – naast bijzonder fraai – dus ook nog eens goed voor je.

Hout speelt op diverse vlakken een rol waar het gaat om de gezondheid, zo geven tal van studies aan. Het materiaal zorgt door de opname en afgifte van vocht voor een uitgebalanceerde luchtvochtigheid, in elk seizoen. Het is hypoallergeen (allergiearm) en door z’n gladde oppervlak makkelijk schoon te houden van stof, schimmels en bacteriën. Houten trappen, vloeren, wanden, plafonds, meubels of constructies hebben dan ook de voorkeur in
huishoudens met een of meer allergieoptanten.

Hout heeft daarnaast een positieve invloed op het sympatische zenuwstelsel, het algemeen welbevinden, is goed voor het hart en heeft prettige psychologische effecten, zo wijst wetenschappelijk onderzoek uit. Meer lezen/weten? De whitepaper ‘Hout en gezondheid’ met alle informatie en achtergronden kunt u hier downloaden.

“Traplopen is inspannender dan gewoon lopen. Je moet tegen de zwaartekracht opboksen. Ook voor iemand die veel achter het bureau zit, treden gunstige gevolgen op voor de gezondheid.”